Sunday, November 13, 2011

Awek den vampire...

Hahahaha...rupanya ade movie yg aku tak explore dlm folder lappy aku ni. Memang ketinggalan zaman aku ni. Citer Tolong! Awek Aku Pontianak. Dah 4 bulan kot movie dah ditayangkan baru aku nak tengok. hahaha Disebabkan boring sangat sampai la aku terjumpa movie ni hari tu. So aku pon tengok laaa~
Ni sebahagian sinopsisnye~
Tolong! Awek Aku Pontianak adalah sebuah kisah cinta komedi yang terjadi antara manusia biasa dan juga pontianak. Kisah ini bermula apabila Bob telah ditinggalkan oleh teman wanitanya. Sebelum itu, Bob sering bermimpi teman wanitanya bertukar menjadi pontianak. Jadi, selepas berpisah, Bob bersama kawan karibnya berpindah ke rumah baru yang lebih murah sewanya.

Jiran di hadapan rumah mereka merupakan dua orang adik beradik perempuan bernama Maya dan adik perempuannya. Sebelum ini, setiap kali mereka mendapat jiran, mereka akan berpindah ke tempat lain. Tetapi kali ini, Maya memberitahu adiknya bahawa mereka akan terus tinggal di sana dan tidak akan berpindah. Tetapi, adiknya ingin menguji Bob dan kawan karibnya itu. Selepas diuji, ternyata Bob memang seorang lelaki yang baik.

Bob bekerja di sebuah syarikat sebagai Junior Designer. Dia bersama rakan sekerja sering dibuli oleh Head of Department mereka. Segala idea mereka akan dicuri oleh Head of Department mereka. Ini termasuklah idea dan juga konsep perniagaan yang akan dijual kepada pelanggan mereka.

Selepas itu, Maya mula mengajak Bob untuk pergi menonton wayang bersama. Ketika mereka pulang, beg Maya telah diragut oleh peragut. Bob cuma untuk mengambil kembali beg tersebut tetapi malangnya dia telah dipukul oleh peragut tersebut. Akibatnya, Maya telah bertukar menjadi pontianak untuk menyelamatkan Bob. Sejak dari itu, cinta mereka telah berputik.

Head of Department tempat Bob bekerja telah datang rumah Bob untuk melawat Bob. Ketika itu, mereka telah menawarkan Maya untuk bekerja di syarikat mereka dan Maya bersetuju untuk bekerja di sana kerana dia ingin bersama Bob. Jadi, dia telah membantu Bob melakukan tugas di pejabat dan menaikkan nama Bob semasa mesyuarat bersama CEO. Selepas itu, Bob dilantik menjadi Senior Designer kerana CEO amat berpuas hati dengan idea yang Bob berikan.


Head of Department cuba untuk memikat Maya. Dia telah merancang satu tipu helah kononnya ada hantu di dalam pejabat tersebut. Akibatnya, Maya telah berukar menjadi pontianak dan rahsia tersebut telah terbongkar. Selepas itu, mereka merancang untuk mendedahkan rahsia tersebut ketika Costume Party.

Ape jadi seterusnya kat Costume Party tu? Yang dah lame tengok tu tahu2 je la kan. Yang belum tengok tu kena la paham2. hehehe Tengok la sendiri.

Best gak la movie ni. Tak boring tengok banyak kali. Watak semua tebaik! Terutama Bob dengan Maya laa. hahaha sweet~ Sazzy nampak comel dlm movie ni! hahaha
No comments:

Post a Comment