Thursday, December 15, 2011

i admit it!

sedar tak sedar dah setahun berlalu :)

Minggu ni genap setahun pertemuan aku dengan Hashimah. selepas 7 tahun senyap tiada khabar berita. hehehe tak sangka jumpa balik tahun lepas. Well ade hikmahnya pertemuan kitorang. hahahaha Apepun semua benda tu dah lepas. It's all ends. Hanya tinggal memori je kot. Tapi aku anggap ianya 1 benda yang paling istimewa dalam hidup aku. Berharap ianya takkan hilang dalam ingatan mahupun hati aku sendiri. And aku MENGAKU walaupun dah lost contact, aku tetap terasa rindu. No matter what happen :)

Aku just mampu doakan yang dia sentiasa berada dalam keredhaan-Nya. Aku pun bukan la sihat sangat sekarang ni nak jaga dia sorang. Ada orang lain yang lagi mampu daripada aku. Kesihatan diri sendiri pun dah nazak, nak jaga orang konon. hahahaha Biarlah dia. Dia pun nak hidup jugak (trademark lame..hehehe). Dia ada pilihan dia sendiri. Yela, perasaan ni mane boleh dipaksa untuk wujud dalam hati. So, let it flow by itself. Just pray to Him and wait patiently. Sabar eyy..aku pun tak tahu sampai bile aku boleh bertahan. Kalau sempat nak jumpa dia kejap. InsyaAllah. Ade rezeki ade pertemuan kan?? hehehe

Alhamdulillah. Dunia yang sementara ni memang banyak mengajar erti kehidupan yang sebenar. Insan yang diciptakan oleh Yang Maha Esa tak lari dari tanggungjawabnya di muka bumi ni. Keluarga, Saudara, Sahabat, Kekasih. Ikatan perasaan yang sukar digambarkan. Ia adalah anugerah daripada-Nya. Hargailah dengan sebaiknya. Syukron.

Sekian, terima kasih.
Assalamualaikum...

2 comments: